Steunpunt Hoogsensitiviteit

Informatie en ondersteuning



Lezing over hoogsensitiviteit

Hoogsensitieve personen zijn gevoeliger voor prikkels en verwerken prikkels dieper. Voorbeelden van prikkels zijn: licht, geluid, geur, smaak, maar ook bijvoorbeeld emoties en sociale prikkels. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. Dus grote kans dat jij of iemand uit je omgeving ook hoogsensitief is.

Er zijn twee typen hoogsensitieve personen: de rustzoeker en de prikkelzoeker. De rustzoeker is rustig, bedachtzaam en vermijdt het liefst prikkels. De prikkelzoeker zoekt prikkels bewust op, houdt van nieuwe ervaringen en is impulsiever.

In de lezing wordt nog meer verteld over wat hoogsensitiviteit is, er worden een aantal wetenschappelijke onderzoeken besproken en je krijgt tips en tools. In de lezing is er aandacht voor de nadelen van hoogsensitiviteit, maar het zal voornamelijk gaan over de voordelen van hoogsensitiviteit.

De lezing wordt gegeven door Lucas Koelemij, die zich uitgebreid verdiept heeft in dit onderwerp en al jarenlang mensen helpt op het gebied van hoogsensitiviteit.


Aankomende lezingen:


Lezing: Hoogsensitiviteit
Dinsdag 28 mei 2024
19:30 - 21:30
Bibliotheek Helmond
Prijs € 5,00
Meer informatie en reserveren


Lezing: Hoogsensitiviteit
Woensdag 5 juni 2024
20:00 - 22:00
Volksuniversiteit Den Bosch
Prijs € 5,00
Meer informatie en inschrijven